Nekretnine u hrvatskoj

Hrvatska ulagačima nudi jedinstvene mogućnosti kroz već završeno pristupanje EU, pristupanje valutnom području EU 1. siječnja 2023. godine te kroz sustav paušalnog oporezivanja koji je pogodan za ulaganja.

Rekordna prodaja u turizmu

Hrvatska je u 2021. zabilježila i novi rekord posjećenosti s 13,8 milijuna posjetitelja i 84,1 milijun noćenja. Preliminarne brojke za 2022. također ukazuju na ponovno povećanje potražnje.
Porast zračnog prometa zbog uvođenja certifikata o emisiji CO2 i poskupljenja nafte pojačavaju trend odmicanja od dalekih putovanja – u obližnju Istru.

Mogućnosti zarade od nekretnina za odmor

Kratkoročni najam kuća za odmor turistima trenutno je moguć u Istri uz povrat od 8-10%. Dopustite da vas posavjetujemo kako to postići.

Usklađivanje cijena kroz ulazak u EU i euro

Ulaskom Hrvatske u područje zajedničke valute eura pogodovalo je i godinama uočeno usklađivanje cijena nekretnina. Cijene nekretnina u Hrvatskoj rastu i približavaju se znatno skupljim zemljama eura Italiji, Austriji i Sloveniji.

Ulaskom u euro, Hrvatska ima bolji pristup tržištu kapitala i može se bolje financirati po nižim kamatama nego s vlastitom valutom. I rejting agencije Hrvatskoj daju sve bolje ocjene, što olakšava dobivanje kredita.

Ulazak u Europsku uniju 2013. godine omogućio je bescarinski pristup tržištu Europske unije i time pogodovao gospodarskom razvoju Hrvatske.

Flat tax porezni sustav

Poduzetnici i digitalni nomadi posebno imaju koristi od paušalnog poreznog sustava u Hrvatskoj. Hrvatsku karakteriziraju znatno niži porezi na dobit i znatno niži porezi po odbitku / porezi na kapitalnu dobit od većine europskih zemalja.

Više informacija:

Hoće li cijene nekretnina u Hrvatskoj nastaviti rasti?